Szárzeller krémleves csírával
sponsored links
Szeretem az egyszerû leveseket, talán levesben az a kedvencem, hogy ne legyen túlbonyolítva. Az alábbi leves is egy ilyen végtelenül egyszerû megoldás, friss, egészséges csírával felturbózva.
Szárzeller krémleves csírával
Hozzávalók: 1 tasak szárzeller (kb. 50 dkg), 2 darab krumpli, 1 evõkanál vaj (vagy olaj), só, fehér bors, 2 dl tejszín, brokkoli csíra.
Elkészítése: A zellerszárakat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd 1-2 evõkanál vajon pároljuk. Közben a krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és a zellerhez keverjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, majd puhára fõzzük. Amikor a zöldségek megpuhulnak, botmixerrel pépesítjük, majd a tejszínt hozzáöntjük és összemelegítjük. Csírával fogyasztjuk.