Száraztészta
sponsored links
A sok befõzés után mamám, a fáradalmak "levezetéseként" megtanított a házi száraztészta készítésére is. Nos, aki kóstolt már házilag készült tésztát levesben vagy köretnek, az biztosan ossza azon nézetemet, miszerint a házi tészta összehasonlíthatatlanul finomabb a bolti verziónál! Elkészítése nem bonyolult, az alapja mindegyik fajtának ugyanaz és saját döntés, hogy cérnametéltet, szélesmetéltet, esetleg lebbencs tésztát készítünk belõle.
Az alap tészta hozzávalói:
két marék liszt
2 db tojás
só
kevés víz
Ezeket a hozzávalókat kell összegyúrni (annyi víz hozzáadása szükséges, amennyivel egy kemény állagú tészta lesz a végén), majd lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtani.
Cérnametélt, szélesmetélt készítése
A kinyújtott tésztát tekerjük fel, mint a bejglit és éles késsel olyan széles szeletekre vágjuk, amilyen széles tésztát szeretnénk: szélesmetélt esetében a képen látható szélesebb csíkokra, cérnametéltnél viszont hajszálvékony csíkokra (na, ez a nehezebbik feladat, nagy türelmet igényel...). A tészta csíkokat terítsük szét egy tiszta terítõn és hagyjuk ...
Az alap tészta hozzávalói:
két marék liszt
2 db tojás
só
kevés víz
Ezeket a hozzávalókat kell összegyúrni (annyi víz hozzáadása szükséges, amennyivel egy kemény állagú tészta lesz a végén), majd lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtani.
Cérnametélt, szélesmetélt készítése
A kinyújtott tésztát tekerjük fel, mint a bejglit és éles késsel olyan széles szeletekre vágjuk, amilyen széles tésztát szeretnénk: szélesmetélt esetében a képen látható szélesebb csíkokra, cérnametéltnél viszont hajszálvékony csíkokra (na, ez a nehezebbik feladat, nagy türelmet igényel...). A tészta csíkokat terítsük szét egy tiszta terítõn és hagyjuk ...