Száraztészta

2012-08-03

sponsored links


A sok befõzés után mamám, a fáradalmak "levezetéseként" megtanított a házi száraztészta készítésére is. Nos, aki kóstolt már házilag készült tésztát levesben vagy köretnek, az biztosan ossza azon nézetemet, miszerint a házi tészta összehasonlíthatatlanul finomabb a bolti verziónál! Elkészítése nem bonyolult, az alapja mindegyik fajtának ugyanaz és saját döntés, hogy cérnametéltet, szélesmetéltet, esetleg lebbencs tésztát készítünk belõle.

Az alap tészta hozzávalói:
két marék liszt
2 db tojás

kevés víz
Ezeket a hozzávalókat kell összegyúrni (annyi víz hozzáadása szükséges, amennyivel egy kemény állagú tészta lesz a végén), majd lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtani.

Cérnametélt, szélesmetélt készítése
A kinyújtott tésztát tekerjük fel, mint a bejglit és éles késsel olyan széles szeletekre vágjuk, amilyen széles tésztát szeretnénk: szélesmetélt esetében a képen látható szélesebb csíkokra, cérnametéltnél viszont hajszálvékony csíkokra (na, ez a nehezebbik feladat, nagy türelmet igényel...). A tészta csíkokat terítsük szét egy tiszta terítõn és hagyjuk ...

Folytats a blogon ... menukonyha.blogspot.com/2012/08/szara...

sponsored links

Keres?s