SZÍNES BAGOLYKEKSZ

2018-05-26

sponsored links


Hozzávalók kb. 18 db-hoz:

  • 12,5 dkg szoba-hõmérsékletû vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só

továbbá:

  • 2 kávéskanál azonnal oldódó kávépor
  • 2 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 kávéskanál céklapor




  • A vajat az átszitált porcukorral krémesre kevertem.
  • Hozzádolgoztam a vaníliakivonatot és a tojást, majd rászitáltam a sóval összeforgatott lisztet.
  • Gyors mozdulatokkal nagyjából egynemûsítettem, majd 3 egyforma részre osztottam.
  • Az egyiket a kávéval és a kakaóval, a másikat a céklaporral gyúrtam össze, a harmadik világos maradt.
  • A tésztacipókat folpakba csomagolva legalább 1/2 órára ? de akár 1 éjszakára is ? hûtõbe tettem.
  • Külön-külön mindet kb. 4 mm vékonyra nyújtottam, a bagoly kiszúróformával szaggattam, sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam.
  • A kiszúrt formák tetszõleges részeit kicserélgettem, így alakítottam ki a színes kekszeket.
  • Elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
  • Közben a maradék tésztát néhány mozdulattal tarkára gyúrtam, nyújtottam, szaggattam.
  • A tarka kekszeket is a színeshez hasonlóan sütöttem.



A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin 2017. novemberi számában. Kiszúróforma a Cookori.com konyhafelszerelési webáruházból, háttér a Fotókelléktõl. :)

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2018/05/szines-ba...

sponsored links

Keres?s