SZÍNES BAGOLYKEKSZ
sponsored links
Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
- 12,5 dkg szoba-hõmérsékletû vaj
- 12,5 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
továbbá:
- 2 kávéskanál azonnal oldódó kávépor
- 2 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
- 4 kávéskanál céklapor
- A vajat az átszitált porcukorral krémesre kevertem.
- Hozzádolgoztam a vaníliakivonatot és a tojást, majd rászitáltam a sóval összeforgatott lisztet.
- Gyors mozdulatokkal nagyjából egynemûsítettem, majd 3 egyforma részre osztottam.
- Az egyiket a kávéval és a kakaóval, a másikat a céklaporral gyúrtam össze, a harmadik világos maradt.
- A tésztacipókat folpakba csomagolva legalább 1/2 órára ? de akár 1 éjszakára is ? hûtõbe tettem.
- Külön-külön mindet kb. 4 mm vékonyra nyújtottam, a bagoly kiszúróformával szaggattam, sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam.
- A kiszúrt formák tetszõleges részeit kicserélgettem, így alakítottam ki a színes kekszeket.
- Elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
- Közben a maradék tésztát néhány mozdulattal tarkára gyúrtam, nyújtottam, szaggattam.
- A tarka kekszeket is a színeshez hasonlóan sütöttem.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin 2017. novemberi számában. Kiszúróforma a Cookori.com konyhafelszerelési webáruházból, háttér a Fotókelléktõl. :)