SZÁRNYASKRÉMLEVES CSIBEMÁJAS PALACSINTÁVAL
sponsored links
/CREMA DI POLLO CON CRESPELLE/
Hozzávalók: (4 személyre)
1 csirkemell (csonttal, bõrrel)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
40 dkg leveszöldség (sárga-, fehér
répa, zellemgumó)
8 dkg vaj
1,5 liter húsleves
2 dl tejszin
1 evõk. étk. keményitõ
sáfrány (fakultativ)
Palacsintához:
10 dkg liszt
2,5 dl tej
3 tojás
csipet só
friss petrezselyemzöld
Töltelékhez:
20 dkg csirkemáj
4 szelet szendvicskenyér
1 tojássárgája
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma, só, bors
petrezselyemzöld
A csirkemellrõl lehúzzuk a bõrt.
A zöldségeket megtisztitjuk, a sárgarépát a gyökereket karikákra, a
zellert kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk.
Nagyobb edényben felforrósitjuk a vajat, megpiritjuk rajta a zöldségeket.
Hozzáadjuk a csirke bõrét, felengedjük a húslevessel, majd ha felforrt,
beletesszük a csirkemellet is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sáfrányt
is, és 50 percig fõzzük.
A tûzrõl lehúzzuk a levest, kiszedjük belõle a csirke bõrét és az egész
csirkemellet.
A zöldséges levet felengedjük a tejszinnel, alaposan összeturmixoljuk.
Visszatesszük a tûzre, még egyszer felforraljuk, és hideg vizzel elkevert
keményitõvel besûritjük.
A PALACSINTÁHOZ a lisztet simára keverjük a 3 tojással, tejjel és a csipet
sóval. A tésztába keverjük a felapritott petrezselymet. Forró serpenyõben
kevés olajon hagyományos módon palacsintákat sütünk.
A CSIRKEMÁJAT megmossuk, apró kockára vágjuk. A kenyeret langyos
vizbe áztatjuk.
A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajon
megfuttatjuk. Hozzáadjuk a májat és megpároljuk.
Ha kihûlt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a kinyomkodott kenyeret.
Kevés apritott zöld petrezselyemmel izesitjük. Sózzuk, borsozzuk, az egészet
ledarájuk.
A tölteléket a palacsintába töltjük, a széleit behajtva felgöngyöljük.
Panirozzuk, és bõ, forró olajban kisütjük. Konyhai papirtörlõre szedjük,
majd felkarikázzuk.
TÁLALÁS. A csirkemellet kockára vágjuk, és a leveses tányérba rakunk
belõle. Rámerjük a forró levest, és a palacsintával kináljuk.
Hozzávalók: (4 személyre)
1 csirkemell (csonttal, bõrrel)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
40 dkg leveszöldség (sárga-, fehér
répa, zellemgumó)
8 dkg vaj
1,5 liter húsleves
2 dl tejszin
1 evõk. étk. keményitõ
sáfrány (fakultativ)
Palacsintához:
10 dkg liszt
2,5 dl tej
3 tojás
csipet só
friss petrezselyemzöld
Töltelékhez:
20 dkg csirkemáj
4 szelet szendvicskenyér
1 tojássárgája
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma, só, bors
petrezselyemzöld
A csirkemellrõl lehúzzuk a bõrt.
A zöldségeket megtisztitjuk, a sárgarépát a gyökereket karikákra, a
zellert kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk.
Nagyobb edényben felforrósitjuk a vajat, megpiritjuk rajta a zöldségeket.
Hozzáadjuk a csirke bõrét, felengedjük a húslevessel, majd ha felforrt,
beletesszük a csirkemellet is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sáfrányt
is, és 50 percig fõzzük.
A tûzrõl lehúzzuk a levest, kiszedjük belõle a csirke bõrét és az egész
csirkemellet.
A zöldséges levet felengedjük a tejszinnel, alaposan összeturmixoljuk.
Visszatesszük a tûzre, még egyszer felforraljuk, és hideg vizzel elkevert
keményitõvel besûritjük.
A PALACSINTÁHOZ a lisztet simára keverjük a 3 tojással, tejjel és a csipet
sóval. A tésztába keverjük a felapritott petrezselymet. Forró serpenyõben
kevés olajon hagyományos módon palacsintákat sütünk.
A CSIRKEMÁJAT megmossuk, apró kockára vágjuk. A kenyeret langyos
vizbe áztatjuk.
A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajon
megfuttatjuk. Hozzáadjuk a májat és megpároljuk.
Ha kihûlt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a kinyomkodott kenyeret.
Kevés apritott zöld petrezselyemmel izesitjük. Sózzuk, borsozzuk, az egészet
ledarájuk.
A tölteléket a palacsintába töltjük, a széleit behajtva felgöngyöljük.
Panirozzuk, és bõ, forró olajban kisütjük. Konyhai papirtörlõre szedjük,
majd felkarikázzuk.
TÁLALÁS. A csirkemellet kockára vágjuk, és a leveses tányérba rakunk
belõle. Rámerjük a forró levest, és a palacsintával kináljuk.