Szurokfüves, vad kakukkfüves, porcsinos, sonkás, sajtos tekercsek
sponsored links
A nagy melegben sem romlandó, tartalmas, jól csomagolható útravalót szerettem volna készíteni az iskolai elõtti utolsó napok csavargásaihoz. Vad növény is került bele, ezért itt a helye. Alapjában kelt tészta, amibe szurokfüves, kakukkfüves fûszerezéssel, részben paradicsomkockákkal, részben tejfölös szósszal, sok reszelt sajttal, sok füstölt sonkakockát (igazi parasztsonka, nem felvágott) tettem, némi kis porcsinlevéllel kiegészítve. A fûszereket, a vad kakukkfüvet és a szurokfüvet még nyár elején gyûjtöttem, ebben az elképesztõ szárazságban már szinte nyomuk sincs. A porcsint sokáig nem találtam a környékünkön, most már találom, de sajnos fõképp olyan helyen (utak szélén) ahol nem szívesen szedem le. A felhasználtat egy falubeli kertbõl kértem, furcsán is néztek rám. Egyelõre keveset tettem a tekercsekbe belõle, mert családom esetében még kísérleti, bevezetõ fázisban van a porcsin felhasználása.
Tészta
1/2 kg liszt
1/4 l tej
2,5 dkg élesztõ
1,5 evõkanál cukor ...