Szupertál barna rizzsel, sült zöldségekkel és chilis ropogós müzlivel
sponsored links
Íme egy egészséges finomság ebédre. Hamar elkészül, van benne minden, ami kell: zöldség, rizs, tojás, és egy olyan extra ropogósság kerül a tetejére, amit önmagában is elkészíthetünk és használhatunk saláták megbolondítására vagy krémlevesekbe betétként.
Hozzávalók:
16 dkg barna rizs
1 fej brokkoli
1 édesburgonya
2 ek. olívaolaj
1 avokádó
1 citrom
1 csokor petrezselyem
fejenként 1 buggyantott tojás
ropogós müzlihez:
20 dkg zabpehely
10 dkg tökmag
5 dkg napraforgómag
5 dkg kesudió
2 kk. cayenne bors
só, bors
fél dl olívaolaj
1 ek. méz
1 tojásfehérje enyhén felverve
Elkészítési idõ: 1 óra
Sütési hõfok: 180-220°
Elõször a ropogós müzlit készítem el: egy nagy tálban összekeverem a zabpelyhet, a tökmagot, a napraforgómagot, a kesudiót és a fûszereket. Hozzáadom az olajat, a mézet és a tojásfehérjét, majd jól összekeverem. Sütõpapírral bélelt tepsire terítem és 25 percig sütöm, néha megkevergetem egy fa lapáttal, hogy mindenhol egyenletesen piruljon. Megvárom, amíg teljesen kihûl és fémdobozban hetekig is eláll.
A rizst az elõírásnak megfelelõen megfõzöm, az édesburgonyát felkockázom és a rózsáira szedett brokkolival együtt összekeverem olívaolajjal és sóval, borssal, majd 220°-on 15-20 perc alatt ropogósra sütöm. A rizsre halmozom a zöldségeket, a felszeletelt avokádót, az aprított petrezselymet, majd fejenként 1 buggyantott vagy 6 perces tojással tálalom és a tetejét megszórom a chilis ropogós müzlivel.