Szuper sajtos keksz
sponsored links
Az egyik legjobb sajtos keksz, amit csináltam/ettem. Csibétõl van a recept. Pontosan követtem és ízre fantasztikusan jó lett. De hogy nekem még az életben nem sikerült soha, semmilyen kekszet úgy sütnöm, hogy "rudat formázunk a tésztából, folpackba csomagoljuk és hûtõbe tesszük, aztán éles késsel vékony szeleteket vágunk és tepsire rakjuk". Eleve, ha kiveszem a hûtõbõl és egy deszkára rakom, egyik kézzel fogom a rudat, másikkal vágom, akkor is törvényszerû, hogy a deszkával érintkezõ része kicsit lapul. Tehát a tökéletes köralak, még ha mértani pontosságú henger volt a rúd, akkor is nonszensz. És akkor próbálod kiegyengetni, hogy mégis körszerû legyen, de az meg még randább. Így ha valaki nem akar ezen bosszankodni, és hasonlóan tehetséges, mint én, akkor tudom ajánlani a szokásos módszeremet ilyen hûtõs-folpackos kekszeknél. Letépünk egy kis darabot a tésztából, gombócot formázunk belõle, tepsire rakjuk és egy pohár talpával, vagy tenyérrel ellapítjuk.
Nekem ráadásul ezek a kekszek még összébb is ugrottak, nem maradtak lapajok, ezt sem értem. Na mindegy, nagyon finom. Bor, bacardi-cola, vagy súlyosabb italok mellé is príma. Nagyon durván eteti magát.
Hozzávalók kb. 40-50 db-hoz:
20 dkg cheddar sajt
10 dkg vaj
1 teáskanál mustár
1 tojás ...