Szult?n kedvence
sponsored links
A p?rk?lth?z:
500 gramm dar?lt h?s(nekem most marha volt itthon)
2 ev?kan?l ol?vaolaj
1 hagyma
1 z?ldpaprika
1 piros paprika
1 paradicsom, felkock?zva
1 te?skan?l paradicsomp?r?
S?, bors, k?m?ny ?s kakukkf? ?zl?s szerint
A padlizs?nos sajtsz?szhoz:
2 padlizs?n (padlizs?n)
1 ev?kan?l vaj
1 ev?kan?l liszt
1 cs?sze tej
1 cs?sze reszelt sajt
1/2 te?skan?l s?
Utas?t?s:
Meleg?ts?k el? a s?t?t 200?C-ra . Helyezz?k a padlizs?nokat egy tepsire, ?s s?ss?k 30-40 percig, am?g megpuhulnak. Vegy?k ki a padlizs?nokat a s?t?b?l, ?s hagyjuk kiss? kih?lni. H?mozzuk le a h?j?t, ?s vill?val vagy burgonyanyom?val t?rj?k sim?ra.
Egy k?l?n serpeny?ben k?zepes l?ngon hev?ts?k fel az ol?vaolajat. Hozz?adjuk a h?st ?s pirul?sig s?tj?k.
Tegye a serpeny?be az apr?ra v?gott hagym?t, a szeletelt z?ld- ?s pirospaprik?t, a kock?ra v?gott paradicsomot ?s a paradicsomp?r?t. Keverj?k j?l ?ssze. ?zl?s szerint ?zes?tj?k s?val, borssal, k?m?nnyel ?s kakukkf?vel. F?zz?k a kever?ket k?r?lbel?l 10-15 percig (a marhah?s miatt ez hosszabb id?t vett ig?nybe kb 1 ?r?t), am?g a z?lds?gek megpuhulnak ?s az ?zek j?l ?ssze nem keverednek.
K?zben elk?sz?tj?k a sajtsz?szt. Egy serpeny?ben olvasszuk fel a vajat k?zepes l?ngon. Hozz?adjuk a lisztet, ?s ?lland? kever?s mellett egy percig f?zz?k. Fokozatosan keverj?k hozz? a tejet, ?gyelve arra, hogy ne legyenek csom?k. Addig f?zz?k a sz?szt, am?g bes?r?s?dik ?s felforr.
Adjuk hozz? a p?pes?tett padlizs?nt a sajtsz?szhoz, ?s keverj?k j?l ?ssze. Adjuk hozz? a reszelt sajtot ?s a s?t, ?s keverj?k tov?bb, am?g a sajt elolvad, ?s a sz?sz sima ?s kr?mes lesz.
Tegy?nk egy adag ragut a t?ny?rra ?s ?nts?k le a sajtsz?sszal.
K?retnek ehet?nk hozz? bulgurt, de an?lk?l is finom ?s laktat?.