Szuflé ? pisztáciás
sponsored links
- 1 db nagyon érett avokádó
- 1 evõkanálnyi citromlé
- 1 evõkanál eritrit
- 4 db tojás
- 1 evõkanál gesztenyeliszt
- További édesítés a tojássárgája kikeveréséhez – ízlés szerint
- 1 evõkanál citromlé a tojásfehérje felveréséhez
- További édesítés a tojáshabhoz – szintén ízlés szerint
- Zsiradék a poharak kikenéséhez
- Pl. nescafé por vagy valamilyen õrölt mag 6 db 1 dl-es kerámia pohár szórásához – 2-3 evõkanállal
- 10 dkg pisztácia
- 0,5 l víz
Elkészítés:
- Turmixold le az érett avokádót, szórj hozzá kb. 7 dkg õrölt pisztáciát, kevés citromlevet és eritritet
- 6 db kerámia sütõpoharat zsírozással és szórással készíts elõ a sütéshez – tedd azokat egy sütõedénybe
- Gyújtsd be a sütõt
- Legalább fél liter vizet tegyél a sütõ alsó lapjára, mely sütéskor majd a gõzt fogja biztosítani
- A 4 tojás sárgáját keverd el simára édesítõvel, egy evõkanál gesztenyeliszttel és forgasd hozzá a turmixolt érett avokádó-õrölt pisztáciás keveréket
- Citromlé hozzáadásával verd kemény habbá a tojások fehérjét, a turmixolás alatt adjál hozzá édesítést is
- Forgasd össze a habot a tojás sárgája – pisztácia – liszt keverékével, és töltsd háromnegyedig a poharakat
- Tedd be a szuflénak valót a forró sütõbe, ahol kb. 200 fokon 10 perc alatt lesz megfelelõ állagú – kívül ropogós, belül lágy
- A maradék kb. 3 dkg pisztáciát szórd a kelyhekben lévõ krém tetejére
- Kínálhatsz hozzá valamilyen pikáns gyümölcsöt, pl. ahogy a képen látod – epret
- Hûtõben tárolhatod sütés nélkül a vendégség elõtt, és csak az étkezésnél sütöd meg!