Sztrapacska juhtúróval, házi sonkával és savanyú káposztával
sponsored links
Végre nyugalmasabb idõszak következik, aminek boldog elsõ napjait töltöm. Ezer mindenfélét szeretnék elkészíteni, tele vagyok ötletekkel, "megrendelésekkel". A nagy sürgés forgás közepette (ja nekem ez a pihenés) viszont elfelejtettem magamnak ebédet fõzni. Kicsit késõn kaptam észbe, mert már nagyon éhes voltam, és fenyegetett az a veszély, hogy melegszendvicset ebédeljek. De hõsiesen ellenálltam a kísértésnek, gyõzött a fõzés. Akkor viszont legyen gyors, meg finom, meg egyszerû, amihez minden van itthon és az sem lenne baj, ha nem hasonlítana a héten eddig fogyasztott ebédekhez. Juhtúró, házi sonka ...gondol, gondol... sztrapacska!
De rég ettem! És Anyukám milyen finoman csinálja! Hol savanyú káposztával, hol juhtúróval. Én most a juhtúrós mellett döntöttem, mert hagyma már nem volt itthon, amin megfuttathatnám a káposztát, így azt nyersen eszegettem a sztrapacska mellé.
Hozzávalók 2 fõre:
300 g krumpli (héjastól)
120 g liszt
1 ek tejföl
1 tojás ...