Sztrapacska
sponsored links
Amikor anno Szlovákiába jártunk síelni, megálltunk egy útmenti étteremnél, hogy na majd most eszünk egy igazi sztrapacskát. Persze ilyen nevû ételt nem találtunk az étlapon; volt helyette azonban haluska. Õ volt a sztapacska.
3-4 szem közepes burgonyát lereszeltem, sóztam, majd hozzáadtam egy tojást és annyi lisztet, hogy galuskasûrûségû tésztát kapjunk.
Lobogva forró, sós vízbe szaggattam; kifõztem, majd rászedtem sült szalonnára és a zsírjára.
Kizsírozott sütõformába simítottam a fele tésztát és gazdagon megszórtam darabokra morzsolt juhtúróval.
Újabb réteg tészta, majd erre is juhtúró került. Forró sütõben addig sütöttem, míg szép pirosra nem pirultak a juhtúró darabkák.
Tejföllel kínáljuk.
Egy dologra ügyeljünk: vagy moderáljuk magunkat az adag megválasztásánál, vagy korán együnk, ugyanis nem könnyû étel; de annál finomabb.