Sztrapacska
sponsored links
Ismerõsöktõl már hallottam errõl az ételrõl, de még soha nem kóstoltam. Eljött az idõ és kipróbáltam, nem csalódtam benne. Érdemes megkóstolni.
Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 25 dkg liszt, só ízlés szerint, plusz 1 ek. a vízbe, 2 tojás, ha szükséges pár csepp víz, 12,5 dkg juhtúró, vagy 25 dkg tehéntúró, 10 dkg füstölt házi szalonna, tejföl, lilahagyma
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, megmosom és kislyukú reszelõn lereszelem. Közben egy nagyobb fazékba felteszek vizet forrni. Mikor felforrt 1 ek. sót teszek bele. A burgonyához adom a tojást, sót, lisztet, ha szükséges minimális vizet öntök hozzá és jól összekeverem. Sûrû ...