Sztracsatellás fagylalt
sponsored links
Noha a tegnap meglehetõsen változékony idõ volt, záporokkal, égzengéssel, villámlással, a levegõ csak annyira hûlt le, hogy egy lenge ujjatlan ruhában nem fáztam. Tehát, nyugodtan mondhatjuk, hogy noha a júniusi kánikula alábbhagyott, messze még a nyár vége, jöhet a fagyi. Fagylaltot készíteni roppant egyszerû, és aki egyszer kipróbálta, nehezen szabadul a kísértéstõl, hogy a továbbiakban is ne készítse ezt az ízletes nyári desszertet. Fõleg, ha úgy jár a fagylalttal mint én! Ugyanis amióta házilag készítem a fagyit, azóta képtelen vagyok megenni a kereskedelemben kapható bármelyik változatát a fagylaltnak. Ez alól kivételt képeznek azok a fagylaltok, amiket kis helyi cukrászlaborokban állítanak elõ hasonló módszerekkel, mint ahogy a fenti képen látható sztracsatellás fagyi is készült. Ilyet sokan készítettek már különféle változatokban, ez most az én változatom, amiben nincs semmi nagy kunszt, ugyanis a kedvenc vaníliás fagylaltomat sztracsatelláztam csupán.
Sztracsatellás fagylalt
Elkészítési idõ: 30 perc.
4 tojássárgája, 3 evõkanál cukor, 3 tasak vaníliás cukor, 4 dl tej, 1 kiskanál élelmiszerkeményítõ, 4 dl ...