Sztracsatellafagylalt-pite
sponsored links
Hozzávalók 36 x 13 cm-es piteformához:
az alaphoz:
- 1 csomag (21,5 dkg) zabkeksz
- 10 dkg vaj
a krémhez:
- 2 tojássárgája
- 7 dkg cukor
- 3 dl tej
- 2 dl zsíros tejszín
- 1 evõkanál vaníliakivonat
- 5 dkg csokoládé
a díszítéshez:
- fehér- és étcsokoládé-reszelék
- A csokoládét a robotgép aprítóbetétjével felaprítottam, kiöntöttem a tartályból, és félretettem.
- A helyére borítottam a kekszet, apróra daraboltam, és tálba öntöttem.
- Elkevertem az olvasztott vajjal, a piteformába halmoztam, és szépen beleegyengettem.
- A tojássárgáját a cukorral a keverõbetétet használva krémesítettem.
- Lábasba öntöttem, hozzáadtam a tejet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraltam, kissé besûrítettem.
- Vízfürdõn kihûtöttem.
- A tejszínbõl a krémfelverõ betéttel habot vertem, majd a vaníliakivonattal és a csokoládéval együtt a tojásos-tejes alapba forgattam.
- A krémet a piteformába öntöttem, és legalább 5 órára fagyasztóba tettem.
- Tálalás elõtt pár perccel kivettem, csokoládéreszelékkel megszórtam, és szeletekre vágva kínáltam.
A desszertet a Russell Hobbs Illumina konyhai robotgépével készítettem, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin júliusi számában.