Sztracsatella fagyi Lila fügétõl

2014-05-31

sponsored links





Az elmúlt nyáron már készítettem sztracsatella fagyit(itt), nagyon sikeres volt. A napokban véletlen találtam rá a Lila füge blog (itt) szerzõjének videójára (itt), ahol három féle fagyit ajánl. A sztracsatella volt a szimpatikus. Változtatás nélkül el is készítettem. Nem bántam meg... Havas Dóra (a Lila Füge blog szerzõje) szavaival élve: pont olyan, mint az igazi, csak sokkal finomabb.


Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej (nálam szója tej)
  • 2,5 dl tejszín (nálam laktózmentes)
  • 15 dkg cukor
  • 1 vanília rúd (nálam vanília por)
  • 6 tojás sárgája
  • csipet só
  • 1 teás kan. vanília kivonat (nálam ennek hiányában, 1 vaníliás cukor)
  • 15 dkg étcsokoládé (60 %-os)
Készítés:
A tejet felforraltam, (a szója tejet gyöngyözésig melegítettem), hozzáadtam a cukrot és a vaníliát. A tojásokat kissé felvertem a pici sóval és a vaníliás cukorral. A meleg tejbõl egy keveset a tojásra öntöttem, elkevertem és így öntöttem a meleg tejhez (így nem rántja össze a forró tej a tojást). Lassú tûzön, állandó keverés mellett besûrítettem. Végül a tejszínt is hozzáadtam. Szobahõn hagytam kihûlni és éjszakára hûtõbe tettem. Másnap fagyigépbe öntöttem és kifagyasztottam. Amíg a gép dolgozott, a csokit apró darabokra törtem és a csokiolvasztó gépben felolvasztottam (víz-gõz felett is lehet olvasztani). A fagyasztás befejezése elõtt néhány perccel (kb.5-7 perc) a fagyigépbe csorgattam a csokit. Itt gyorsan kellett dolgozni, mert a gép nem szerette ezt a mûveletet, a csoki gyors dermedése miatt. Végül zárható dobozba kanalaztam és fogyasztásig mélyhûtõbe tettem. 






Folytats a blogon ... csokoladekreativan.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s