Szoó Judit túrós kelt tésztája fél óra alatt

2012-09-10

sponsored links



Nemrégiben Szoó Judit egy hírlevélben írt egy süteménytésztáról amit õ nem keleszt, nem pihentet mégis tökéletes péksütemény készülhet belõle. Természetesen õ kilófaló liszttel készítette, nekem most nem volt itthon, ezért fele - fele teljes kiõrlésû és fehér liszttel készítettem. Szerintem bármilyennel jó, nem lehet elrontani típusú tészta. Ugyanazon a héten, mikor Judit tésztája felkeltette az érdeklõdésemet, láttam Trollanyunál ezt a formázási technikát és a kettõ ötvözésébõl született az alábbi finomság. Este 3/4 8-kor álltam neki és sütéssel együtt 8:20-ra készen lett, mindenki alig várta, hogy megkóstolhassa, mert ínycsiklandó illatok lengték be a konyhát, miközben sült. A kardamom nagyon finom ízt adott a tésztának, szerintem nem érdemes kihagyni belõle. Tudom-tudom, nem lehet már belõle ilyenkor enni, ezért nem is tettem, reggel is finom volt a kávéhoz, bár közelharcot kellett vívnom egy kis darabért. Sajnos a kép este készült, a sötétben, nem adja vissza, hogy igazából milyen volt. Lehet, hogy kerek formában kellett volna sütnöm, akkor nem terült volna el ennyire.

Hozzávalók:
250 g túró
125 g fehér tönkölyliszt
125 g teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1 kk õrölt kardamom
1/2 kk só
2 evk folyékony (Ezerédes)
egy kiskanál száraz élesztõ
1 kockacukor ...

Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2012/09/szoo-...

sponsored links

Keres?s