Szombati ebédünk: Húsleves, spenót és tejfölös karalábé párizsiasan sült csirkével
sponsored links
Bár még mindig nehezemre esik a mozgás, fõzi azért kell, meg enni is. Tegnap nem csináltam belõle nagy ügyet, csak egy kis paprikás krumplit fõztem ahogy szoktam, kis kolbászos-virslis-nokedlis kellõsítéssel.
A hûtõben viszont három Lidl-s csirke pörkölt csomag már nagyon várta, hogy megfõzzem, ezért ma elõször ezekbõl a csirke darabokból leves készült gyorsfõzõ fedõvel szokásos módon és jelzések után 8 perc alatt..
Aztán a fõtt csirkeszárnyakat és combokat megsütöttem párizsias bundában. Mellé magamnak a már régóta vágyott spenót fõzeléket készítettem el, a fiúknak pedig tejfölös csípõs karalábét készítettem. A spenótot most tejben áztatott zsömlével (is) sûrítettem, ahogy már több blogon is olvastam, és mondhatom így sem okozott csalódást.
Hozzávalók: kb. 5 dkg margarin, 2 evõkanál rétes liszt, 2 csomag krémes parajpüré, 2 db zsömle, tej, só, fokhagyma ...