Szoljanka, az orosz uborkás marharagu leves

2012-03-25

sponsored links

A scsi és a borscs mellett a szoljanka méltán az egyik leghíresebb orosz leves.

Izgalmas,  tartalmas és mégis üdítõ. Savanykás jellege miatt jó másnaposságra is.
Természetesen ahány ház annyi szokás, de azért van pár meglepõ kötelezõ hozzávalója:  sokféle hús (füstölthús, szalámi, virsli, marhahús vegyesen) , olivabogyó , kapribogyó, citrom és a tejföl.
Gyakran készítik erdei gombával is ezért most én is tettem a levesbe, hogy gazdagítsam. 
Eredeti változatban, persze elõször külön elkészítik a marhahúslevest és utána  adják hozzá a  húslevest a pirított zöldségekhez, de én most a kompakt változatot készítettem el. Népszerû orosz recept variáció itt olvasható. 

Hozzávalók:

20 dkg marhahús (marhafartõ)
20 dkg füstölt fõtt sonka
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
100 g szárított erdei gomba (persze lehet friss gombát is beletenni)
2 ek paradicsompüré
2 kk csípõs parpikapüré (Erõs Pista, vagy chilikrém) ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2012/03/25/szoljan...

sponsored links

Keres?s