Szoljanka, az orosz uborkás marharagu leves
sponsored links
A scsi és a borscs mellett a szoljanka méltán az egyik leghíresebb orosz leves.
Izgalmas, tartalmas és mégis üdítõ. Savanykás jellege miatt jó másnaposságra is.
Természetesen ahány ház annyi szokás, de azért van pár meglepõ kötelezõ hozzávalója: sokféle hús (füstölthús, szalámi, virsli, marhahús vegyesen) , olivabogyó , kapribogyó, citrom és a tejföl.
Gyakran készítik erdei gombával is ezért most én is tettem a levesbe, hogy gazdagítsam.
Eredeti változatban, persze elõször külön elkészítik a marhahúslevest és utána adják hozzá a húslevest a pirított zöldségekhez, de én most a kompakt változatot készítettem el. Népszerû orosz recept variáció itt olvasható.
Hozzávalók:
20 dkg marhahús (marhafartõ)
20 dkg füstölt fõtt sonka
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
100 g szárított erdei gomba (persze lehet friss gombát is beletenni)
2 ek paradicsompüré
2 kk csípõs parpikapüré (Erõs Pista, vagy chilikrém) ...