Sznobkonyha 1. rész: laza 10 perces lazac jégborban párolva

2011-11-29

sponsored links

 Ha pluszpénz állt a házhoz, mert mondjuk kaptál karácsonyi bónuszt, vagy a nagypapa megdobott egy zsíros borítékkal a szülinapodon, esetleg összekapartál egy 12-est a totón, mert jó érzékkel azt is eltaláltad, hogy a Mainz elveri a Bayernt, akkor megosztok veled egy remek tippet, hogy hogyan lehet sok pénzbõl rövid idõ alatt nagyon finom kaját csinálni. Eszedbe ne jusson friss kobe marha után szaladgálni a vásárcsarnokban, vagy elvinni a szomszéd néni tacskóját szarvasgombászni. Ezek idõigényes (almost impossible) dolgok, és létezik ezeknél kézenfekvõbb, szinte hétköznapi megoldás. Elõször is vegyél két friss lazacszeletet, amiknek olyan szép barackos-rózsaszínes a húsa, hogy miközben átnyúlsz érte a halaspulton, arra gondolsz, hogy ebbe akár Te is beleharapnál így nyersen minden nélkül, ahogy Bear Grylls tette anno a szerencsétlen alaszkai lazaccal. Majd vegyél egy üveg finom, gyümölcsös fehérbort (a borokhoz annyira nem értek, és reklámot sem szeretnék csinálni, maradjunk annyiban, hogy veszel egy drága chardonnay-t vagy Muscat Lunelt a tokaji borvidékrõl), szerezz be igazi zsíros fõzõtejszínt és friss kaprot. Köretnek vegyél zsenge zöld spárgát, vagy ha ezt már tényleg túlzásnak érzed így november végén, akkor beérheted egy kis bulgurral is.

Hogy miért pont lazac, miért nem mondjuk fésûkagyló, vöröstonhal steak vagy királyrák? Mert a lazacnak csak egyetlen hátránya van: hogy drága. Minden másban verhetetlen: egyszerûen nem lehet elrontani, bárhogy készítjük el; nem kell vele ...


Folytats a blogon ... topliszt.blog.hu/2011/11/29/lazac_jeg...

sponsored links

Keres?s