Szivárványhús

2012-05-09

sponsored links


Egy gyerekem édesanyja (ti. óvodában dolgozom:)) küldte nekem a receptet emailen. Elõzõleg szóban is tárgyaltuk, hogy talált valahol egy egyszerûnek tûnõ receptet, de valami nem stimmelt benne, talán nem volt pontosan leírva, mert egyáltalán nem olyasmi lett belõle, mint amire számított, mégha az íze nem is volt rossz. Miután átfutottam a leírást, hirtelenjében semmi furcsát nem találtam benne, de tüzetesebb átnézésre, bizony, kibújt a szög a zsákból. :) Tényleg pontatlan volt a leírás, illetve a felhasznált tejmennyiség is rengetegnek tûnt. Elhatároztam, hogy mégis elkészítem, kevesebb tejjel, úgy, ahogy én szoktam az ilyesmit. Illetve az ízesítését is teljesen megváltoztattam, mert ... nekem úgy jött. :) Csupán csirkehúsból készítettem, mert én disznót már nem ehetek, de egyik felét teljesen hagyományosan, amolyan kolbásszerûen ízesítettem, a másik meg zöld fûszeres lett.
Most, mielõtt leültem volna megírni a receptet, gondoltam egyet, és rákerestem a szövegre a google-ban, és megtaláltam a receptet ITT.

Az én változatom szerint egy nagyon finom húspástétom lett a végeredmény, nem volt sem túl híg, sem túl kemény, sõt, már langyosan tökéletesen lehetett szeletelni, és mi négyen úgy bevágtuk vacsorára, hogy csak épphogy megkottyant! Igaz, "csak" kenyérrel és tejfölös uborkasalátával ettük, más köret nem volt mellé. Ahogy a recept eredetijénél is látszik, hidegtálon is nagyon jól mutat akár az eredeti ízesítésben és színekben, akár az általam elkészített variációban.

Szivárványhús, avagy kétszínû húspástétom

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/05/s...

sponsored links

Keres?s