Szivárvány zabkása

2017-04-09

sponsored links


Hozzávalók 4 személyre:


a díszítéshez:

  • enyhén édesített tejszínhab




  • 2,5 dl tejhez 5 dkg zabpelyhet és 2 kandiscukorpálcát számítok.
  • A tejet felforraltam, közben feloldottam benne a kandiscukrot ? erõteljesebb színû cukrot használjunk, a pasztellszínûek nem színezik kellõen a desszertet.
  • Beleszórtam a zabpelyhet, és pár percnyi fõzéssel besûrítettem.
  • Ezzel a módszerrel a különféle színû kandiscukorpálcákkal különbözõ színû zabkásákat készítettem, amiket tetszõleges sorrendben üvegpoharakba rétegeztem.
  • Miután szoba-hõmérsékletûre hûlt, néhány órára hûtõbe tettem.
  • Tálalás elõtt tejszínhabbal díszítettem.
  • (A sárga és a narancssárga színû kandiscukorpálcával készített zabkásába ízlés szerint apróra vágott kandírozott citrom- és/vagy narancshéjat is keverhetünk.)



A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is. Kandiscukorpálca a Candyfourtól, háttér a Fotókelléktõl.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/04/szivarvan...

sponsored links

Keres?s