Szivárvány zabkása
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- tej
- apró szemû zabpehely
- színes kandiscukorpálcák
a díszítéshez:
- enyhén édesített tejszínhab
- 2,5 dl tejhez 5 dkg zabpelyhet és 2 kandiscukorpálcát számítok.
- A tejet felforraltam, közben feloldottam benne a kandiscukrot ? erõteljesebb színû cukrot használjunk, a pasztellszínûek nem színezik kellõen a desszertet.
- Beleszórtam a zabpelyhet, és pár percnyi fõzéssel besûrítettem.
- Ezzel a módszerrel a különféle színû kandiscukorpálcákkal különbözõ színû zabkásákat készítettem, amiket tetszõleges sorrendben üvegpoharakba rétegeztem.
- Miután szoba-hõmérsékletûre hûlt, néhány órára hûtõbe tettem.
- Tálalás elõtt tejszínhabbal díszítettem.
- (A sárga és a narancssárga színû kandiscukorpálcával készített zabkásába ízlés szerint apróra vágott kandírozott citrom- és/vagy narancshéjat is keverhetünk.)
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is. Kandiscukorpálca a Candyfourtól, háttér a Fotókelléktõl.