Szirec, szirka, sárga túró, édes túró

2014-04-13

sponsored links

Tavaly húsvétra
mivel a családomból többen szeretik,
(meg hát meg is ígértem még tavaly,
hogy elkészítem :)
nem nagyon volt kérdés, hogy mi lesz
az idei húsvéti "menü" egyik alkotóeleme! :)
Szirec: tejben fõzött, tojásból készülõ,
édes, sárga, húsvéti étel.
Hozzávalók:
-1 l tejhez
-10 tojás
-csipet só
-2 ek kristálycukor
Most szorozzuk be az egész mennyiséget kettõvel
(emeljük négyzetre,vonjunk
gyököt...nem, nem kell! :)))
és ajándékozzunk minden aggabb Rokonnak belõle!
Semmin nem változtattam,
(sem az elkészítés módjával, sem a hozzávalókkal)
az egész a Hankka leírása.
A végeredményt most írom le (elõször :)
-teljesen tökéletes
mind ízre, mind állagra
(nem száraz, nagyon finom)!
A tejet a sóval fõni teszem,
közben a tojásokat egy tálban
teljesen simára keverem a cukorral,
majd a tejhez öntöm és folytonos
keverés mellett (tartalék lángon)
túrósodásig fõzöm (kb 5 perc).

Tésztaszûrõbe gézlapot teszek,
(ez még mindig a Komaasszony hozadéka :)
alá egy mélyebb tálat, ami majd
felfogja a savót,
beleöntöm a forró túrót, egy kicsit
ellapogatom, majd miután kihûlt,
lefedve hûtõbe teszem egy éjszakára.
Húsvétkor sonkával, fõtt tojással,
kolbásszal, kaláccsal tálalhatjuk;
ha éppen nincs húsvét, akkor viszont
szinte bármivel
-csak mert ez próbaüzemmódban készült (még)!  :)))
És még egyszer:
fantasztikusan jó!
Nagyon jó! Pont jó!
:)))



Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/04/szir...

sponsored links

Keres?s