Szinte hétköznapi vasárnapi ebéd: Csontleves és húsos tészta
sponsored links
Ma valahogy nem volt kedvem fõzni. Azért enni csak kell, így gyorsan összedobtam egy csontlevest tarja csontból és egy nagyon szaftos húsos "rakott" tésztát.
A csontlevest szokásos módon fõztem, Zepter gyorsfõzõ fedõvel 1 tarja csontjából (a héten készült pecsenye csontja volt), 2 szál sárgarépával, 1 petrezselyemgyökérrel, aminek gyönyörû zöldje is volt, egy darabka paszternákkal, és zellergumóval, 1 fej hagymával, 2 gerezd fokhagymával, fél hegyes erõs paprikával, 1 fehér kanál szitált ételízesítõvel, 1 fehér kanál sóval, kevés õrölt borssal, és pici õrölt köménnyel. Mindent az 5,8 literes fazékba pakoltam a kis fõzõ kosárba, felöntöttem 2,5 liter forró vízzel, és szokásos jelzések után 30 percig fõztem. Amíg fõtt, nagyobb edényben ...