Szilvásrétes mogyoróval (vegán)
sponsored links
Ez egy roppant gyors és egyszerû desszert. A szilva sokak által számûzött, vagy csak nem felfedezett gyümölcs a konyhákban. Pedig kevés olyan gyümölcs van, amely frissen szedve, aszalva, lekvárba, befõttbe, édességhez, sõt húsokhoz és alkoholhoz is felhasználható. A szilva héja sok cellulózt tartalmaz, amely hashajtó hatással is bírhat. Ezért is gondolják talán úgy sokan, hogy inkább nem élnek vele. Pedig nem csak béltisztító, hanem köszönhetõen magas rosttartalmának vizelethajtó és súlycsökkentõ tulajdonságokkal is rendelkezik. Igazság szerint a rómaiaknak lehetünk hálásak az elterjedéséért, ugyanis hadjárataik során Kis-Ázsiából hozták magukkal. Ha van lehetõségünk, mindig tegyünk el télire az õsz ezen áldásából. Én is így cselekedtem.
Fagyasztó ládánk egyik sarkában ott lapultak a félbevágott, kimagozott szilvaszemek és már várták, hogy valami finomat készítsek belõlük. Mivel volt itthon réteslapom, s legutóbb sósan készítettem el a rétest - sütõtökkel, most jobbnak láttam valami édességet készíteni. Nem bántam meg. Nevetséges, hogy a sütési idõ kb. 20-30 perc, az összerakása pedig 10-15 perc. Tehát maximum 45 perc alatt eszméletlen finom rétest kerekíthetünk az asztalra. Hát nem alkalmas egy gyors hétvégi desszertnek? DEHOGYNEM!:)
A recept:
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap (8 lapos és 6 lapos is jó - nekem 8 lapossal készült)
- 30-40 dkg szilva (nekem fagyasztott volt, de befõtt, sõt aszalt és persze frissen szedett is megfelelõ) ...