Szilvás-túrós pite
sponsored links
linzer tészta:
liszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 4 dkg
vaníliáscukor 1 dkg
citromhéjreszelék 1 dkg
só 5 gramm
Piskóta:
liszt 12 dkg
cukor 10 dkg
tojás 20 dkg (4 db)
A tojássárgáját felverjük a cukor egyharmad részével, majd a maradék cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a két tojásos részt és a lisztet, majd szilikonos papírra simítjuk a masszát és 170°c-on 15 perc alatt kisütjük. Ha kihûlt, a piskótát a lekváros linzer lap tetejére simítjuk és fél szilvákkal kirakjuk.
Túrótöltelék:
túró 65 dkg
cukor 20 dkg
tojássárgája 8 dkg
tejszín 18 dkg
búzadara 10 dkg
vaníliás cukor, citromhéj reszelék
tojásfehérje 20 dkg
cukor 20 dkg
A túrót összekeverjük a tejszínnel, tojássárgájával, búzadarával, ízesítõkkel és a cukorral, majd lazán belekeverjük a cukorral kemény habbá vert tojásfehérje habot. A túrós masszát elsimítjuk az elõzõleg elõkészített fémkeretbe. 150°c-on 40-50 perc alatt kisütjük, majd kihûlés után szeleteljük.
liszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 4 dkg
vaníliáscukor 1 dkg
citromhéjreszelék 1 dkg
só 5 gramm
A tészta összetevõibõl gyors gyúrással linzertésztát gyúrunk, a szobahõmérsékletû vajat simára morzsoljuk a liszttel, majd gyors, határozott gyúrással belegyúrjuk a lisztet és a többi alapanyagot. ? Nem szabad sokáig gyúrni, mert "leég" szétesik a tészta, majd hûtõbe tesszük, és 3-4 órát pihentetjük.4-5 mm vékonyra kinyújtjuk, sütõlemezre helyezzük, majd 170°c-on 10 perc alatt halványsárga színûre sütjük. Szilvalekvárral megkenjük és ráhelyezünk egy fémkeretet.
Piskóta:
liszt 12 dkg
cukor 10 dkg
tojás 20 dkg (4 db)
A tojássárgáját felverjük a cukor egyharmad részével, majd a maradék cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a két tojásos részt és a lisztet, majd szilikonos papírra simítjuk a masszát és 170°c-on 15 perc alatt kisütjük. Ha kihûlt, a piskótát a lekváros linzer lap tetejére simítjuk és fél szilvákkal kirakjuk.
Túrótöltelék:
túró 65 dkg
cukor 20 dkg
tojássárgája 8 dkg
tejszín 18 dkg
búzadara 10 dkg
vaníliás cukor, citromhéj reszelék
tojásfehérje 20 dkg
cukor 20 dkg
A túrót összekeverjük a tejszínnel, tojássárgájával, búzadarával, ízesítõkkel és a cukorral, majd lazán belekeverjük a cukorral kemény habbá vert tojásfehérje habot. A túrós masszát elsimítjuk az elõzõleg elõkészített fémkeretbe. 150°c-on 40-50 perc alatt kisütjük, majd kihûlés után szeleteljük.