Szilvás Streusel vaníliakrémmel

2011-09-04

sponsored links



Itt az õsz, itt a szilva, ellenállhatatlan vágyat éreztem tegnap a piacon, hogy vegyek és süssek belõle valamit. Majd a Mindmegette.hu oldalon bukkantam rá Habliliom blogjára, és erre a receptre. A streusel tipikus német sütemény, akár cukrászdában, de otthon is gyakran sütik a háziasszonyok. Tartalmas, friss, de idõigényes lepény.
A recept egy 26x26 tepsimérethez:

750 g szilva

A kelt tésztához: 200 g finomliszt, 100 g rétesliszt, 20 g élesztõ, 1/2 dl fõzõtejszín, 2 tojás sárgája, 60 g olvasztott vaj, 100 g cukor, 1 tk. vaníliakivonat, csipet só

A morzsatésztához: 150 g rétesliszt, 50 g pirított, õrölt mandula, 50 g cukor, 80 g hideg vaj, nagy csipet só, 1 ek. rum vagy mandulaaroma

A vaníliakrémhez: ...

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2011/09/szilvas-...

sponsored links

Keres?s