Szilvás lepény
sponsored links
A receptet Kata oldalán találtam és gondoltam meg kellene ma sütni. Nem volt meggyem így szilvás változat készült, de bármilyen gyümölccsel mûködhet. Nekem egy picit több cukor elférne benne és ha a párocskám szeretné akkor tennék bele egy kis fahéjat vagy mézeskalács fûszert, de így is finom lett. A tészta nem fojtós és nagyon jó szellõs állagú lett.
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25-30 dkg cukor, 2 tojás, 15 dkg margarin vagy vaj, 3 dl tej, 1 sütõpor, 1 citrom reszelt héja, csipet só
40-50 dkg gyümölcs
A lisztet elkeverem a sütõporral, a sóval és a reszelt citromhéjjal.
A tojásokat a cukorral habosra keverem robotgéppel, hozzáadom a zsiradékot, azzal tovább folytatom. Ezután fakanálra váltok, és a tejet és a lisztes keveréket felváltva adom hozzá részletekben.
Egy kb. 24X34-es tepsi alját kikenem zsírral és liszttel szórom, vagy teszek az aljába egy sütõpapírt. Beleöntöm a masszát, a tetejére elosztom a gyümölcsöt.
Elõször 200 fokos sütõbe teszem, alsó-felsõ fokozaton, majd 10 perc múlva csökkentem a hõt 170-180 fokra, és további 30-35 percig sütöm, míg a teteje is pirosasra sül.
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25-30 dkg cukor, 2 tojás, 15 dkg margarin vagy vaj, 3 dl tej, 1 sütõpor, 1 citrom reszelt héja, csipet só
40-50 dkg gyümölcs
A lisztet elkeverem a sütõporral, a sóval és a reszelt citromhéjjal.
A tojásokat a cukorral habosra keverem robotgéppel, hozzáadom a zsiradékot, azzal tovább folytatom. Ezután fakanálra váltok, és a tejet és a lisztes keveréket felváltva adom hozzá részletekben.
Egy kb. 24X34-es tepsi alját kikenem zsírral és liszttel szórom, vagy teszek az aljába egy sütõpapírt. Beleöntöm a masszát, a tetejére elosztom a gyümölcsöt.
Elõször 200 fokos sütõbe teszem, alsó-felsõ fokozaton, majd 10 perc múlva csökkentem a hõt 170-180 fokra, és további 30-35 percig sütöm, míg a teteje is pirosasra sül.