Szilvás kelt pite
sponsored links
Szilvás kelt pite |
A tészta receptje már fent van a blogon ITT, de azért ideírom.
Hozzávalók: nagy gáztepsihez tepsihez
60 deka durumliszt
1 tojás
2 deka friss élesztõ
5 deka olvasztott vaj
3,2 dl tej
6 deka cukor(barna nádcukor)
1 csipet só
reszelt citromhéj
Töltelékhez:
60-70 deka szilva
2 evõkanál cukor(barna nádcukor)
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
A szilvákat megmossuk, felezzük. Megszórjuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd szûrõn lecsorgatjuk.
A tésztához minden hozzávalót a kenyérsütõ tartályába tettem a szokásos sorrendben(alul a folyadék, tetejére a liszt, rámorzsolva az élesztõ, az olvasztott vajat a sípszó után).. Ha megkelt sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. Tetejét kirakjuk a fahéjas szilvával, és még 30 percet kelesztjük a tepsiben.
200 fokra melegített sütõben, 35-40 percig sütjük, amíg a teteje is meg nem pirul. Langyosra hûlt állapotban szeleteljük.
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.