Szilvás gombóc
sponsored links
Hozzávalók:2-3 db krumpli , só, diónyi zsír, sz.sz. liszt, kb. 10 db szilva, kevés cukor , fahéj, prézli és a pirításához kevés olaj.
Elkészítése: A krumplit megmostam és enyhén sós vízben héjával együtt feltettem fõni. Mikor megfõtt megpucoltam és krumplinyomón átnyomtam hagytam teljesen kihûlni./ ha teljesen kihûlve gyúrom be akkor kevesebb lisztet vesz fel és így puhább a tésztája/. A kihûlt krumplihoz tettem a diónyi zsírt és lisztet annyit amennyivel egy jó puha tésztát kaptam Kinyújtottam és nagyobb pohárral kiszaggattam a tésztát.( Eddig késsel daraboltam fel a tésztát de "mindíg tanul az ember" az egyik mûsorban egy idõs néni mondta hogy azért jó pohárral mert úgy jobban egyformák lesznek a gombócok. Igaza van!) A szilvát kimagoztam ...