Szilvás gombóc

2011-09-08

sponsored links

Ez az étel még nem szerepel a blogon, és ez nem is véletlen, nagyon szeretem, de a készítése számomra igazi tortúra. Mire kész vannak a gombócok, általában tiszta ideg vagyok, mert a tészta általában nem megfelelõ, ragad, nem jól formázható. Ez vélhetõen azért van, mert a krumpli nem elég lisztes, vagy nem tudom, de sose sikerült még idegeskedés nélkül elkészítenem.
Megoszlanak a vélemények, hogy kell-e a tésztába tojás vagy sem, a most következõ verzióba tettem, de csináltam már anélkül is, és akkor sem jártam jobban, úgyhogy várom a kommentjeiteket, hátha van valakinek valami jó tippje a megpróbáltatások elkerülésére.

Recept

60 dkg héjában fõtt, áttört krumpli
egy tojás
2 dkg vaj
kb. 15 dkg liszt illetve amennyit felvesz ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/nouR...

sponsored links

Keres?s