Szilvás gombóc
sponsored links
Hát szóhoz sem jutok. Olyan szilvás gombócot fõztem, hogy Apukám is büszke lehet rám. Elsõ próbálkozás és remélem nem csak a bolygók együttállása miatt sikerült ennyire finomra, hanem tényleg ilyen jó a recept.
Klasszikusokért mindig az Ínyesmesterhez nyúlok vissza. Nagyon szeretem ezt a könyvet, mert nagyon jól ír és egyes ételekhez kis "oktatóanyag" is tartozik. A szilvás gombócnál pl. az áll, hogy vétek elrontani fahéjas porcukorral, mind a közepébe téve, mind rászórva. Erõt vettem magamon és az elsõ darabot cukor és fahéj nélkül ettem meg. Kicsit furcsa volt, de egészen más volt így. Íze volt a szilvának, és íze volt a krumplinak is. És az állaga, az valami fenomenális. Nem túlzok. Már akkor gyanakodtam, amikor a fotózáshoz hurcoltam a gombócos tálat és látszott, hogy minden lépésnél remegnek a gombócok. A tészta hihetetlenül puha, de nem ragad az ember szájpadlására, a morzsa pedig finom ropogós. Ez a két jelenség nagyon élvezetessé teszi a gombócevést.
Hozzávalók: ...