Szilvás gombóc
sponsored links
Nagyon egyszerûen készitem. Nem kell hozzá nagy tudomány, idegenkedtem tõle sokáig, aztán most örvendek, ha kérik.
Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, egy kanál disznózsir, liszt, só, szilva.
A krumplikat héjában megfõzöm. Meghámozom õket, majd egy villával csomómentesre töröm. Ez nagyon fontos. Egy kanál disznózsirt teszek hozzá, csipetnyi sót és annyi liszet, amennyit felvesz. A kapott tésztát lisztezett felületen kinyújtom, kockákat vágok. Minden kocka közepébe egy fél, vagy egy negyed szilvát teszek (függ a szilva nagyságától), gombócokat formálok belõlük, majd lobogó vizben megfõzöm.
Mig fõnek a gombócok, elkészitem a prézlit. Egy serpenyõben felolvasztok egy evõkanál zsirt, hozzáadok 3 kanál cukrot és 3 kanál prézlit. Folyton kavargatom, mig a cukor nem karamelizálódik, nem lesz szép barna.
Egy tálba öntöm és erre teszem a megfõtt gombócokat.
Kiváló ebéd, desszert, vacsora!!!!
Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, egy kanál disznózsir, liszt, só, szilva.
A krumplikat héjában megfõzöm. Meghámozom õket, majd egy villával csomómentesre töröm. Ez nagyon fontos. Egy kanál disznózsirt teszek hozzá, csipetnyi sót és annyi liszet, amennyit felvesz. A kapott tésztát lisztezett felületen kinyújtom, kockákat vágok. Minden kocka közepébe egy fél, vagy egy negyed szilvát teszek (függ a szilva nagyságától), gombócokat formálok belõlük, majd lobogó vizben megfõzöm.
Mig fõnek a gombócok, elkészitem a prézlit. Egy serpenyõben felolvasztok egy evõkanál zsirt, hozzáadok 3 kanál cukrot és 3 kanál prézlit. Folyton kavargatom, mig a cukor nem karamelizálódik, nem lesz szép barna.
Egy tálba öntöm és erre teszem a megfõtt gombócokat.
Kiváló ebéd, desszert, vacsora!!!!