Szilvás gombóc - gaps módra
sponsored links
Már biztosan írtam, hogy akkor vagyok elememben, ha adódik egy konyhai feladat: mikor hagyományos ételt kell az étrendünk szerint újraalkotni; ne érezze a diétázó, hogy õ kimarad valami jóból. :)
A héten szilvás gombócot készítettem és közben indult el a vezérhangya , hogyan lehetne ezt (is) gaps-esíteni. Kis kitérõkkel ugyan, de sikerült pofás és finom gombóckákat gyártani.
Hozzávalók: 10-12 szem szilva, xylit, fahéj, kb. 2 dl must, 2 tojás, 4 ek.+ 2 ek. mandulaliszt (vagy más használható magliszt), 1 ek. kendermagliszt (opcionális), 1 kk. útifûmaghéj, a sütéshez zsiradék
A szilvát óvatosan kimagozzuk (amennyire lehet, kicsi rés maradjon, semmiképp se vegyük ketté!) és a mag helyére egy késhegynyi fahéjjal összekevert xylitet teszünk.
A két tojást habosra keverjük, csipet sót és kevés fahéjt teszünk hozzá, 1 dl mustot, 3-4 ek. maglisztet (kókuszliszttel ne kísérletezzünk!!), a kendermaglisztet (ha van) és az ...