Szilvás cobbler

2011-09-16

sponsored links


Megint péntek, megint jóga, megint szilva.
Múlt héten jegyzeteltem ki Gesztenyétõl ezt a receptet. Szóval egy hétig készültem rá, mert nagyon kíváncsi voltam. Azelõtt nem találkoztam még ezzel a dologgal. Most szilva volt itthon, de nem a legjobb fajta. Még éretlen, így nem lett az igazi, de a tészta mindenért kárpótolt.
Nem nehéz elkészíteni, csak kicsit sokáig sül. Sütés közben figyeltem, mit mûvel a tészta. A térfogata megnõtt, és szépen lassan begyûrûzött a szilvák közé. A tetején a cukorréteg kérgesre, ropogósra sült. Ha kicsit megpirult volna, már giccses lenne az esemény. De nem gyõztem kivárni, kivettem. Kóstoltam forrón, melegen és hidegen is. Ez utóbbi jött be a legjobban.
A sütit egy az egyben, minden változtatás nélkül Gesztenye receptje szerint készítettem. A forrás itt olvasható.
Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2011/09/szilv...

sponsored links

Keres?s