SZILVÁS-DIÓS KEVERT SÜTI
sponsored links
Ez most megint egy nagyon egyszerû sütemény- a szokásos kevert- de isteni finom.
Szeretem ezt a fajta kevert süteményt, mert rengeted ízvariációban elkészülhet és hihetetlen egyszerû elkészíteni. Amikor hirtelen valamit össze kell dobni, akkor a legjobb választás. Ez most már õszi hangulatban készült, én imádtam ?.
Hozzávalók
4 tojás
10 dkg cukor + 2 e.k.
30 dkg liszt
1 csipet só
1,5 dl joghurt
1,5 dl étolaj
1 csomag sütõpor
60 dkg szilva
10 dkg dió
1 evõkanál mézeskalács fûszerkeverék
porcukor a szóráshoz
szilvás-diós kevert |
Elkészítés
A szilvákat vágd ketté és távolítsd el a magokat.
4-5 szilvát vegyél el a kupacból és azokat vágd kisebb kockákra.
A diót pörköld meg egy tiszta serpenyõben, majd vágd durvára.
A 4 tojást verd kemény, fehéres habbá a cukorral.
Amikor kész, csúcsot hagy a massza a robotgépen -akkor a joghurtot és az olajat is vegyítsd el benne.
A lisztet keverd el a sütõporral és a sóval.
Végül forgasd bele a lisztet.
Egy elég sûrû masszát fogsz kapni, ehhez keverd óvatosan a felkockázott szilvákat és e felaprított dió felét.
Egy közepes méretû tepsit bélelj ki sütõpapírral, majd simítsd bele a tésztát.
A tetejét rakd ki sûrûn a felezett szilvákkal, majd terítsd el rajta a diót.
Szórd meg a mézeskalács fûszerkeverékkel és 1-2 evõkanál cukorral.
Told a 170 fokra elõmelegített légkeveréses sütõbe és süsd készre. Tûpróba ajánlott, de k.b. fél óra alatt elkészül. Minél nagyobb a tepsi, annál vékonyabb a tészta és így csökken a sütési idõ.
szilvás-diós kevert |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog