Szilveszteri vendégváráshoz készítsünk szendvicset !
sponsored links
Amikor 1725 körül Earl of Sandwich angol közéleti személyiség sietve szerette volna elfogyasztani ebédjét és emiatt arra kérte inasát, hogy olyan ebédet állítson össze egyszerû szervírozással ami játék vagy beszélgetés közben is gyorsan elfogyasztható, vajon sejtette-e, evvel bevonul a gasztronóma történelmébe?
Feltalálta a szendvicset a leleményes inas, akinek a neve nem maradt fenn, két szelet kenyér közé különféle ételeket ( sonkát ,húsokat ,sajtot ) helyezve.
Vendégeknek bátran készíthetünk szendvicset, ami lehet egészen apró, ún. falatkák azaz snack (igaz kicsit idõigényes az elkészítése) ebben az esetben használhatunk kifli karikát, de vághatunk apró négyzeteket, háromszögeket, vagy pogácsa szaggatóval kerek formát kenyérbõl amit aztán tetszés szerint megkenünk,megpakolunk, díszítünk. Figyeljünk a kenyér minõségére, használjunk rozs-,magos-, fûszeres kenyereket.
Lehet a szendvicsünk hagyományos méretû is, ekkor kistányért, szalvétát feltétlenül készítsünk mellé.
A csukott szendvicset mellõzzük a "vendégváró" asztalról.
Mi kerüljön a szendvicsre ? ...