Szilveszteri vacsora - sörös bõrös sült sertéscomb

2013-01-01

sponsored links


Az elmúlt év hideg szilveszeri vacsorája után az idén meleg vacsora készült, mielõtt az ifjúság szétszéledt. Így biztos lehettem benne, hogy nem isznak éhgyomorra, nem fogja úgy fejbevágni õket az alkohol. Délután szedegették a minipizzákat, de bulizás elõtt jól belakhattak a sertéssültbõl tepsiskrumplival és savanyúsággal. A hentesnél szép bõrös-csontos combszeleteket láttam, vettem is belõle két szeletet. Azokat fûszereztem be sóval, fokhagyma granulátummal, chiliporral és õrölt köménnyel. Alá és rászeltem egy nagy fej hagymát, aláöntöttem egy pohár sört majd alufóliával lefedve 180 fokra elõmelegített légkeveréses sütõbe toltam, jó két óra 15 percre.

Egy óra elteltével egy másik - sütõpapírral bélelt - tepsin karikára vágott, a húshoz hasonlóan fûszerezett, kevés olajjal és sörrel meglocsolt krumplit toltam alá. A sütés utolsó negyedórájában a krumplit már kivettem, és a húst fólia nélkül ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2013/01/szilveszt...

sponsored links

Keres?s