Szilveszteri menüajánlat: párolt lilakáposzta egyszerûen, de nagyszerûen

2011-12-27

sponsored links


Ez a párolt lilakáposzta történetesen a karácsonyi libasülthöz készült, de mint tudjuk, a - szilveszteri - disznóságok egyik legkedveltebb kísérõje is egyben.
Nem készítek valami gyakran, de ez pusztán annak köszönhetõ, hogy nagyon változatos nálam a kínálat, így egyes fogások csak ritkábban kerülnek sorra.

Sokszor belefutottam már túlpárolt, túl édes, kevésbé jó minõségû ecettõl torokkaparós párolt lilakáposztába itt-ott. Úgy hiszem, ez a verzió kikerüli mindezeket a típushibákat.

A párolt lilakáposzta nagyon egyszerûen elkészíthetõ étel, szerintem ugyanaz érvényes rá, mint a többi egyszerû ételre, hogy kiválóságát a minõségi alapanyagok és a megfelelõ elkészítési mód adja.

Nem csak ízében, de színében is teljes összhangban van minden hozzávaló benne. A köményt pedig csak diszkréten és õrölve használtam, mert nem hinném, hogy a fogunk alatt ropogó kömény daraboktól lenne igazán házias. A köményt viszont nem szívesen hagynám el belõle, hiszen a kevés, frissen õrölt kömény kerekíti ki a végsõ ízeket. 

Hozzávalók 10-12 adaghoz: ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s