Szilveszteri menüajánlat: kolbászos-sajtos töltött kiflik bacon és parmezán morzsával
sponsored links
Gyakran sütök töltött kifliket kifejezetten vacsorára. Kitalálok valami tölteléket, ami leggyakrabban az, amit éppen a hûtõben találok. Begyúrom a kelt tésztát és körülbelül két óra múlva már ott illatoznak a ropogós, belül puha és ízletes kiflik a vacsoraasztalon.
Fõleg olyankor praktikus, amikor a különbözõ programok miatt tudom, hogy nem tudunk egyszerre asztalhoz ülni.
Szerintem ilyen alkalom a szilveszter is, amikor olyasmit készítünk, amihez nem kell egyszerre nekiülni, illetve többféle kínálattal készülünk, hogy mindenki abból csipegessen, amihez éppen kedve van, a terül-terülj asztalkáról.
Ebben a bejegyzésben már összegeztem az eddig készült, legsikeresebb töltött kifliket nálunk:
Karácsonyi menüajánlat: édes és sós töltött kiflik, különleges sós csigák
Most egy kis maradék füstölt kolbász és mozzarella került a töltelékbe, a szóráshoz pedig parmezán és bacon morzsát használtam. Kiváló párosításoknak bizonyultak. A tészta most teljes egészében réteslisztbõl készült, érdemes kipróbálni, mert réteslisztbõl - az eredeti recepthez képest egy kevés plusz liszt hozzáadásával - puha, hófehér és nagyon ízletes kelt tészta készíthetõ.
Hozzávalók 12 db nagyobb kiflihez:
45 dkg rétesliszt
2,2 dkg friss élesztõ
1,8 langyos tej
0,8 olaj