Szilveszteri menüajánlat: bõrös sertés vagy malackaraj mandarinos- fûszeres olívaolaj pácban sütve

2011-12-29

sponsored links


Szögezzük le, hogy szeletben, bõrös sertéskarajt sütni nem a legideálisabb vállalkozás. Ez egy száraz húsféle, egyben sütve is a körülbelül kétkilós darab az, amikor esély van arra, hogy a bõre megpuhul és ropogós lesz, a hús pedig viszonylag szaftos marad. 
Most viszont arról beszélünk, hogy van 4 szelet, egyenként 15 dkg-os bõrös sertéskarajunk és ízletes ételt szeretnénk készíteni belõle.
Ez esetben úgy hiszem, hogy kihoztam belõle a maximumot. A bõre elég jól megpuhult, ha nem is lett ropogós, hiszen jelen körülmények között erre esélyünk sincsen anélkül, hogy csonttá száradjon a karajhús.  Végeredményében a hús rendkívül ízletes lett, sõt mi több, kifejezetten ínycsiklandó. A bõre is kellemesre sikeredett, kevéssé zsíros és kifejezetten puha volt.

Az egészben vásárolt bõrös sertéskaraj nagyobbik részét itt már bemutattam:

Rozmaringos, fokhagymás bõrös karaj, vele sült almával, krumplival - Arista di maiale al forno ? Toscana

Nem ez az elsõ alkalom, hogy a narancs helyett mandarint használok, mint elõnyös citrusfélét. Ilyenkor igazán szezonja van, és számomra van az ízében valami, ami még egzotikusabbá teszi, mint a narancsot.
Csirkéhez és libacombhoz is használtam már hasonló pácot, úgyhogy mondhatom azt is, hogy jól bevált eljárást alkalmaztam.
A fûszereket átírtam sertésre és hozzáfogtam.

Hozzávalók 4 adaghoz: ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s