SZILVESZTERI ?HÓEMBER? SALÁTA
sponsored links
A 2014-es év elsõ receptjével Mindenkinek nagyon boldog Újévet és egész évben jó fõzõcskézést kívánok, csak kellemes meglepetéseket hozzon az élet!!!
Ezt a finom, dekoratív salátát könnyû elkészíteni, de még ennél is könnyebb összegyúrni ezeket a kis ennivaló hóembereket!
A salátát tálalhatjuk salátástálban vagy külön adagokban, egy személyre szabva.
Hozzávalók:
2 közepes sárgarépa + 1 kisebb a díszítéshez (eredetileg 1 db)
3 cikk fokhagyma
4-5 csemegeuborka (eredeti receptben 1 nagy friss uborka)
8 szelet selyemsonka (eredetileg 50 g füstölt kolbász)
1 doboz kukorica konzerv fele (kb. 50 g )
1 fõtt tojás
2 cikk fokhagyma
hóember szeme 2-2 szem fekete bors vagy olívabogyó
majonéz, ízlés szerint
só, fehér bors
Az alsó réteghez a sárgarépát lereszeljük, belekeverünk 2-3 fokhagyma cikket és kevés majonézt.
Az uborkát szalmára vágjuk. Lehet friss uborkát használni, az ecetes csemegeuborkával karakteresebb lesz az íze szerintem.
Minden újabb sort lekenünk kevés majonézzel.
Fõtt csirkemellet (bevetettem a kolbász helyett) apró kockára vágtam, sóztam, meghintettem fehér borssal, kevés majonézzel összekevertem, hogy ne legyen száraz.
A következõ réteg 2-2 szelet selyemsonka lett, gyufányi csíkokra szeletelve.
A sajtot nagylyukú reszelõn lereszeltem, rászórtam a selyemsonkára.
A salátát kukoricaszemekkel zártam.
A hóemberhez kislyukú reszelõn megreszeltem a keménysajtot, egy fõtt tojást, 1 fokhagyma cikket. Leheletnyi fehér borssal megszórtam. Kis majonézzel összekevertem, hogy formázható legyen. Hogy ne csússzon el a kukoricaszemeken, egy kiskanál majonézt pöttyintettem alá. Vederként és az orra gyanánt sárgarépát kapott. A december végi, de tavaszias hangulatú kertbõl meg frissen szedett zöldhagymaszárat a kezébe.
PS: Legközelebb kukoricaföld helyett több majonéz-havat kapnak a hóemberek talaj gyanánt :D