Szilveszteri falatozáshoz
sponsored links
A szilveszteri büfébe kívánkozik a töltött padlizsán.
Egy arab recept szerint készült elõétel amit már korában bemutattam (itt).
Nekünk nagyon ízlett már az elsõ kóstolásnál is,ennek már jó pár éve és most annyi idõ elteltével megreformáltam a receptet, ha mondhatom ez így még jobb.
A dolog apropója egy nagyon kedves gesztus, miszerint én novemberben "igazi" padlizsánhoz jutottam, nem is akárhogyan. Sütõtököket mustrálgattam a piacon az Ándzsa nevû kofánál. Gyakran vásárolok nála (is) padlizsánt, bazsalikomot ( korlátlan mennyiségben). Ez alkalommal amint kiszolgálta a soron levõ vevõjét, hozzám fordult, abból amit mondott kihallottam ugyan padlizsán szót ám arra gondoltam a nyarat emlegeti egészen addig amíg elõ nem húzott egy nagyobbacska zsákot tele friss padlizsánnal, az utolsó termés, amit nekem szedett le és õrzött ( már majdnem dél is volt mire odaértünk) pedig nem lehetett biztos benne hogy az nap is piacozok.
Újfent megerõsödött bennem az a kellemes érzés milyen jó piacozni, ezek az emberek ( a kofák) tele vannak érzéssel ( és spontán üzleti érzékkel) odafigyeléssel.
Nos nekem késõ õsszel a tél beállta elõtt így került a kosaramba friss padlizsán, mivel utolsó termés akad ...