Szilveszteri borsópüré, szalonnás katonákkal
sponsored links
Mártogatósra, egyfajta kencére vágytunk a napokban. Bármilyen napszakban lehet enni, de szerintem különösen ideális esti vendégváró kis elõétel, amelyhez ráadásul nagyon jól passzolnak a fehérborok! A szilveszteri bulira kifejezetten ajánlható, elkészítésébe még akár vendégeinket is bevonhatjuk :-)
Kell hozzá:
40 dkg zöldborsó (fagyasztott),
2 ek. vaj, só, fehérbors,
3 ek. tejföl, pár evõkanál hús vagy zöldség alaplé, 6 szelet bacon, 3 szelet rozskenyér.
A zöldborsót vajon párolni kezdjük, ízesítjük sóval, fehérborssal. Néhány perc múlva levet ereszt, ha ez nem lenne elegendõ, úgy hús vagy zöldség alaplevet lehet hozzá tenni. Mintegy húsz perc alatt ...