Szilveszter sütemény

2017-12-30

sponsored links


A szilveszter sütemény az egyik kedvenc Váncza receptem.
Tavaly a Küldd el a recepted szilveszteri különszámában címlapra is került. Én mindig csak szilveszterre készítem,bár ez hiba mert nagyon finom.Ha van kedvetek próbáljátok ki,még van idõ elkészíteni a holnapi szilveszteri asztalra.




Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag sütõpor
25 dkg barna nádcukor
20 dkg margarin
2 db tojás
1 evõkanál kakaópor
Továbbá: kevés barna cukor a szóráshoz és egy kerek kb. 5 cm átmérõjû kiszúró,és a töltéshez jó minõségû baracklekvár.

Elkészítése:
Az összes hozzávalót a kakaópor kivételével mérjük ki egy tálba,majd gyúrjuk tésztává.Felezzük el a tésztát,majd az egyik  felébe gyúrjuk bele a kakaóport.
Lisztes munka felületen kb 5 mm vastagra nyújtsuk ki,egyesével mind két tésztát,majd szúrjuk ki a kerek kiszúróval. A fehér tésztából kiszúrt korongok tetejét sütés elõtt szórjuk meg barna cukorral.Szilikonos sütõpapírra tegyük õket és süssük meg kb 5 -8 perc alatt. A sütési idõ mindig a sütõ milyenségétõl függ! Akkor jó a linzerünk ha a széle kissé elkezd barnulni. Ilyenkor vegyük ki és húzzuk le a sütõpapírral együtt a tepsirõl és hagyjuk teljesen kihûlni.
A kihûlt korongokat felváltva töltsük össze baracklekvárral,majd tegyük egy fémdobozba,így sokáig el állnak.




Eredeti receptet ezen a linken találjátok,amit a  Váncza projectemben el is olvashattok!





Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/12/szilves...

sponsored links

Keres?s