Szilvaízes apró sütemény
sponsored links
Szilvaízes apró sütemény
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg háj, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 75 ml (0,75 dl) ásványvíz,1 tasak sütõpor, só, 1 üveg szilvaíz, 10 dkg porcukor
Elkészítése: A hájat elmorzsoljuk a sütõporral összevegyített lisztben, közepébe mélyedést csinálunk és beletesszük a sót, a porcukrot, a felvert tojást meg az ásványvizet, majd gyors mozdulatokkal rugalmas tésztát gyúrunk belõle. 30 percre a hûtõbe tesszük, majd lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, széleit levágjuk, téglalap alakúra formázzuk. A egyik hosszanti oldalára csíkban szilvaízet kenünk, majd egy hosszúkás kés vagy a kezünk segítségével a tészta alá ...