Szilvamousse-os torta mákos-mandulás alapon, gluténmentes
sponsored links
A receptet Praliné Paradicsomtól olvastam, én tortaformában készítettem el. Mivel nem volt tonkababom a szilvát vaníliával, szegfûszeggel, fahéjjal és mandulával ízesítettem.
Könnyed, habos, nem túl édes desszert s habár a leírás hosszadalmas az elkészítése csöppet sem bonyolult ha precízen, idõben elõkészítve az alapanyagokat, lépésrõl-lépésre készítjük.
Köszönöm a receptet!
Hozzávalók egy 18 cm átmérõjû tortához:
Mákos financier:
40 g tojásfehérje
35 g porcukor
13 g mandulaliszt
10 g darált mák
20 g liszt (gluténmentes Schar)
40 g olvasztott, langyos vaj
A ropogós réteghez:
50 g fehércsokoládé (gluténmentes) ...