Szilvalekvárral töltött mézes rúd

2017-07-24

sponsored links

Életmód váltás ide, vagy oda, néha azért belefér egy kis bûnözés, fõleg, ha mézes lapos receptet talál az ember lánya, na, annak igen nehéz ellenállni. A mézeskalács jellege miatt karácsonyi sütinek gondolnám, de az év bármely idõszakában ugyanolyan kiváló. Nagyon jó tészta, könnyû vele dolgozni, egyszerûen elkészíthetõ és nagyon-nagyon finom. Kiadós, 4 rúd lesz ebbõl az adagból.





Hozzávalók:

8 dkg zsír
16 dkg méz
20 dkg cukor
2 tojás
50 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
Fél sütõpor
Csipet só
Mézeskalács fûszer ízlés szerint

A töltelékhez:

Közepes üveg szilva lekvár (3 dl)
Fél cs.vaniliás puding
2 ek cukor ( ha szükséges)
15 dkg durvára darabolt dió

Elkészítése:

A zsírt, mézet, cukrot és a tojást összemelegítjük. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, majd belekeverjük a mézes masszába. Elég ragacsos tésztát kapunk, ezért hûtõben pihentetjük, amíg elkészítjük és kihûl a szilvás töltelék.

A lekvárba elkevetjük a pudingport és felforraljuk. Ha szükséges, tegyünk bele cukrot, ha felforrt. Lehûtjük.

A tésztából 4 gombócot gyúrunk, lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk. Én vékonyra sodortam, így utólag, legközelebb vastagabbra hagyom, mert a lekvár nagyon eláztatta, bár volt, akinek így ízlett.

A közepére hosszába rákenjük a lekvár 1/4-ét, megszórjuk darabolt dióval, majd ráhajtogatjuk a
széleit.

Sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a rudakat, 170 fokra lõmelegített sütõben kb 10 perc alatt megsütjük.


Folytats a blogon ... hazaiizek.blogspot.com/2017/07/szilva...

sponsored links

Keres?s