Szilvalekvárral töltött mézes rúd
sponsored links
Életmód váltás ide, vagy oda, néha azért belefér egy kis bûnözés, fõleg, ha mézes lapos receptet talál az ember lánya, na, annak igen nehéz ellenállni. A mézeskalács jellege miatt karácsonyi sütinek gondolnám, de az év bármely idõszakában ugyanolyan kiváló. Nagyon jó tészta, könnyû vele dolgozni, egyszerûen elkészíthetõ és nagyon-nagyon finom. Kiadós, 4 rúd lesz ebbõl az adagból.
Hozzávalók:
8 dkg zsír
16 dkg méz
20 dkg cukor
2 tojás
50 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
Fél sütõpor
Csipet só
Mézeskalács fûszer ízlés szerint
A töltelékhez:
Közepes üveg szilva lekvár (3 dl)
Fél cs.vaniliás puding
2 ek cukor ( ha szükséges)
15 dkg durvára darabolt dió
Elkészítése:
A zsírt, mézet, cukrot és a tojást összemelegítjük. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, majd belekeverjük a mézes masszába. Elég ragacsos tésztát kapunk, ezért hûtõben pihentetjük, amíg elkészítjük és kihûl a szilvás töltelék.
A lekvárba elkevetjük a pudingport és felforraljuk. Ha szükséges, tegyünk bele cukrot, ha felforrt. Lehûtjük.
A tésztából 4 gombócot gyúrunk, lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk. Én vékonyra sodortam, így utólag, legközelebb vastagabbra hagyom, mert a lekvár nagyon eláztatta, bár volt, akinek így ízlett.
A közepére hosszába rákenjük a lekvár 1/4-ét, megszórjuk darabolt dióval, majd ráhajtogatjuk a
széleit.
Sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a rudakat, 170 fokra lõmelegített sütõben kb 10 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók:
8 dkg zsír
16 dkg méz
20 dkg cukor
2 tojás
50 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
Fél sütõpor
Csipet só
Mézeskalács fûszer ízlés szerint
A töltelékhez:
Közepes üveg szilva lekvár (3 dl)
Fél cs.vaniliás puding
2 ek cukor ( ha szükséges)
15 dkg durvára darabolt dió
Elkészítése:
A zsírt, mézet, cukrot és a tojást összemelegítjük. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, majd belekeverjük a mézes masszába. Elég ragacsos tésztát kapunk, ezért hûtõben pihentetjük, amíg elkészítjük és kihûl a szilvás töltelék.
A lekvárba elkevetjük a pudingport és felforraljuk. Ha szükséges, tegyünk bele cukrot, ha felforrt. Lehûtjük.
A tésztából 4 gombócot gyúrunk, lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk. Én vékonyra sodortam, így utólag, legközelebb vastagabbra hagyom, mert a lekvár nagyon eláztatta, bár volt, akinek így ízlett.
A közepére hosszába rákenjük a lekvár 1/4-ét, megszórjuk darabolt dióval, majd ráhajtogatjuk a
széleit.
Sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a rudakat, 170 fokra lõmelegített sütõben kb 10 perc alatt megsütjük.