Szilvalekváros és almás-fahéjas batyu
sponsored links
Az egész úgy kezdõdött, hogy sós stanglit készültem sütni... Így utána jártam, körbenéztem a receptek között, aztán végül egy régi receptes füzetemben találtam egy klassz receptet. Mindent elõ is készítettem hozzá, majd a végsõ mozzanatnak elmorzsoltam az élesztõt a tejben, ahogy kell, és egy kis cukrot akartam hozzá keverni a tejhez, ugyanis azt elfelejtettem...Na itt történt a baj...Kicsit meglódult a cukor, az egy kanál helyett kb. 5 került bele a tejbe. Hát gondoltam ebbõl már sós stangli nem lesz...Így gyorsan kitaláltam, hogy egy sima pizzatésztát miért ne lehetne édesen is megtölteni...
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 3 dl tej, 5 dkg élesztõ, 5 kanál cukor, 3 ek. olaj
Töltelékhez: sütés álló szilvalekvár, alma, fahéj ...