Szilvalekváros sütemény ünnepi köntösben

2017-12-20

sponsored links







Finom szaftos, nem túl édes sütemény, a recept megjelent a Kifõztük gasztromagazinban is, az újság ingyenesen letölthetõ a weboldalról.

Hozzávalók 20 x 32 cm-es tepsihez
a tésztához:

  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 8 dkg puha vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 1 teáskanál õrölt fahéj
  • 15 dkg sûrû szatmári szilvalekvár
  • 9 evõkanál meleg víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 púpozott kávéskanál sütõpor
a tepsihez:

  • vaj
  • liszt
a töltelékhez:

  • 6-8 evõkanál szilvalekvár kevés vízzel kenhetõre keverve
a csokoládémázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé 
  • 15 ml olaj
a díszítéshez:


Bekapcsoljuk a sütõt 180 fokra, alsó-felsõ sütésmódban. A tepsit kikenjük és lisztezzük.
Eldolgozzuk a lekvárt a vízzel. Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a fûszereket és a lekvárt. Fakanállal beleforgatjuk a sütõporos-szódabikarbónás lisztet, majd a tésztát a tepsibe simítjuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk a tepsibõl, és visszafordítva, rácson hagyjuk kihûlni. Félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a lekvárral, rátesszük a másik lapot, és óvatosan rányomkodjuk.
Gõz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, simára keverjük, és a sütemény tetején elkenjük. Kevés idõre hûtõbe tesszük, hogy a máz megszilárduljon. Ezután éles késsel kockára vágjuk a tésztát, majd a mézeskalács-írókával mindre hópelyhet rajzolunk. Száradás után jól záródó fedeles dobozban, hûvös helyen tároljuk a süteményt.




Folytats a blogon ... www.mohakonyha.hu/2017/12/szilvalekva...

sponsored links

Keres?s