Szilvalekváros kifli - leveles tésztából
sponsored links
Pillanatok alatt el lehet készíteni ezeket az apró kis nassolni valókat és nagyon finom! Roppant egyszerûek, de azért megosztom veletek - jól jönnek az ilyen egyszerû sütemények is, amikor nincs kedvünk, idõnk bonyolultabb finomságra. Na és persze vendégek fogadására is tökéletes!
Bár néhány hete rátaláltam a férjemtõl kapott egyik könyvben egy szuper hamis leveles tészta receptre (ide kattintva található), melyet nagyon szeretek és azóta már használtam néhányszor, de most bolti leveles tésztából készítettem ezeket a kis süteményeket. Ugyanis Anyukám hétfõn reggel áthozott néhány csomag leveles tésztát, mondván, hogy már egy ideje ott van a mélyhûtõjében, de neki sem ideje, sem kedve, sem türelme nincs sütögetni, készítsek belõle én valamit.
Hozzávalók:
kb. 36 darabhoz
1 csomag leveles tészta (50 dkg)
jó érett, kemény házi szilvalekvár
vagy süthetõ lekvár
A Vintage Indigo pöttyös-rózsás porcelánok megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:
Elkészítés:
- A tésztát kinyújtjuk kb. 3 mm vastag, téglalap alakúra, majd egyenlõ csíkokra vágjuk, melyeket kis háromszögekre vágunk.
- Mindegyik háromszög szélesebb részére teszünk egy teáskanálnyi szilvalekvárt és feltekerjük.
- Sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk és elõmelegített 180 fokos légkeveréses sütõben kb. 15 percig sütjük. (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet!)
Munkafázis képekben
Jó étvágyat!